UNELMA PAREMMASTA ASUMISESTA YHTEISÖSTÄ ELÄMISESTÄ

Sagarak Oy on ryhmärakennuttamishankkeiden johtamiseen erikoistunut rakennuttajakonsulttiyritys.  Perustamme ryhmärakennuttamishankkeita ja tarjoamme kokonaisvaltaisia projektinjohtopalveluita jo olemassaoleville ryhmille.

AJANKOHTAISTA

Onko Sinulla ja ryhmälläsi haave yhteisestä talosta – tai tonttikin sitä varten? Tarvitsetko asiantuntevaa projektinjohtoa? Olet tullut oikeaan paikkaan. Lue lisää ja ota yhteyttä! Luotsaamme hankkeesi turvallisesti maaliin!

RYHMÄRAKENNUTTAMALLA OMANNÄKÖISIÄ KOTEJA

Ryhmärakennuttaminen on tapa tuottaa asuntoja siten, että asukkaat ovat mukana hankkeessa suunnittelu- ja rakennusvaiheesta lähtien ja toimivat yhdessä rakennuttajina. 

Ryhmärakennuttamalla voidaan toteuttaa niin pientaloja kuin kerrostaloja sekä asunto-osakeyhtiöitä ja kiinteistöjä. 

Ryhmärakennuttamalla toteutetut asunnot vastaavat asukkaiden yksilöllisiä tarpeita ja asuntojen hinnan ja laadun suhde muodostuu edulliseksi. Lisäksi hankkeissa voidaan toteuttaa tulevien asukkaiden määrittämiä tavoitteita kuten ympäristöystävällistä ja energiapihiä rakentamista, yhteisöllisyyttä ja vaikkapa lapsiperheiden tai ikäihmisten arkea helpottavia ratkaisuja.

MODERNIA KAUPUNKIASUMISTA

Ryhmärakennuttamalla toteutettavat kodit ovat modernia kaupunkiasumista ja voivat olla paljon enemmän kuin asunnot, joita on valmiina tarjolla markkinoilla.

Kotikylä yhteisen katon alla. Ryhmärakennuttamalla toteutetun talon asukkaat eivät ole kasvottomia toisilleen. Asukkaiden yhteisöllinen elämäntapa voidaan ottaa ryhmärakennuttamishakkeen tavoitteeksi alusta lähtien ja rakennukseen tai rakennuksiin voidaan suunnitella myös tilat sitä varten. Pitkäkestoisen hankkeen osallistujat tulevat tutuiksi silloinkin, kun yhteisöllisyyttä ei varsinaisesti tavoitella – ja naapuriapu on matalan kynnyksen takana.

Järkiratkaisuja arkeen. Kun asukkaat päättävät sekä asuntonsa että talonsa peruspiirteistä, he voivat tehdä viisaita valintoja omista ja perheidensä  tarpeista lähtien. Tehtäisiinkö asuntosaunojen asemesta yhteinen saunaosasto komealla näköalalla? Olisiko kätevää, jos talossa olisi satunnaisia kyläilijöitä varten vuokrattava vierashuone? Voisiko taloon tehdä kerhohuoneen, joka olisi päivisin lasten ja perhepäivähoitajan  käytössä? Vai mennäänkö vielä pidemmälle ja varaudutaan laittamaan ja syömään ruokaa yhdessä. Sinä ja naapurisi päätätte. 

Laatua ja huoellisuutta. Talot, joiden rakennuttamista johdamme, eivät ole meille seiniä ja lattioita. Ne ovat ainutlaatuisia koteja, joiden asukkaat tunnemme ja joita katsomme silmiin.

Tulevaisuuden kestäviä koteja. Suunnittelun ratkaisut, energiaratkaisut ja rakentamisen laatu vaikuttavat isolla tavalla asukkaiden hiilijalanjälkeen. Kun energialaskujen maksajat ovat itse päättämässä näistä ratkaisuista jo suunnitteluvaiheessa, he voivat investoida rohkeasti tulevaisuuteen.

Silkkaa haaveilua? Ryhmärakennuttamalla toteutettuja koteja on Helsingissä jo satoja ja kaupunki luovuttaa tontteja ryhmärakennuttamiseen parhailta paikoilta. Olemme kokeneet tämän hankkeissa, joiden toteuttamista olemme olleet johtamassa. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä sopivan hankkeen kohdalla!

UKK

Usein kysytyt kysymykset

Konsulttialoitteisissa hankkeissa ryhmärakennuttamiseen erikoistunut rakennuttajakonsultti järjestää tontin, muotoilee hankkeen konseptin ja teettää perussuunnitelmat. Tulevat asukkaat hyppäävät kyytiin tässä vaiheessa ja pääsevät vaikuttamaan omien asuntojensa suunnitelmiin. 

Asukaslähtöisissä hankkeissa asukkaat muodostavat ryhmän, joka hankkii omiin tarpeisiinsa tontin, suunnittelu- ja muut palvelut. Tällainenkin hanke tarvitsee palvelukseensa asiantuntevan projektinjohtajan, joka huolehtii vaativan hankkeen maaliin saakka ja valvoo kaikessa asukkaiden etuja. 

Ryhmärakennuttamalla toteutetut asunnot vastaavat asukkaiden yksilöllisiä tarpeita ja asuntojen hinnan ja laadun suhde muodostuu edulliseksi. Lisäksi hankkeissa voidaan toteuttaa tulevien asukkaiden määrittämiä tavoitteita kuten ympäristöystävällistä ja energiapihiä rakentamista, yhteisöllisyyttä ja vaikkapa lapsiperheiden tai ikäihmisten arkea helpottavia ratkaisuja. 

Pähkinänkuoressa

  1. Varataan tontti
  2. Keräännytään konsultin johtamana asukasryhmäksi ja asukkaiden muodostamaksi johtoryhmäksi.
  3. Perustetaan asunto-osakeyhtiö, joka on MRL:n mukainen rakennushankkeeseen ryhtyvä
  4. Rakennuttaminen käynnistyy suunnitteluvaiheesta jota varten kerätään suunnitteluryhmä
  5. Suunnitteluvaiheessa päätetään mm. miltä tuleva asunto tulee näyttämään ja kuinka se pysyy lämpimänä.
  6. Urakoitsija valitaan kilpailun kautta
  7. Rakennustyö
  8. Valmistuminen ja vastaanotto
  9. Takuuaika

• Ryhmärakennuttamismalli tarjoaa asukkaalle hyvät mahdollisuudet osallistua oman asuntonsa ja koko rakennuksen suunnitteluun ja laatutason määrittelyyn.

• Valintojen kautta rakennuttajilla on mahdollisuus vaikuttaa kustannuksiin. Kustannusten muodostumisen arviointi on selkeämpää ja läpinäkyvämpää kuin rakennuttajaliikevetoisessa rakentamisessa. Omalla aktiivisuudella on mahdollista säästää kustannuksissa. • Ryhmärakennuttamalla asunnon saattaa saada suhteellisen edullisesti, kun asukkaat itse kantavat rakennuttamisvastuun. Tällöin rakennuttajan kate jää pois.

• Mahdollisuus yksilöllisiin ratkaisuihin joita ei asuntomarkkinoilla ole muuten tarjolla, esim. normaalia laadukkaammat yhteistilat tai ekologisuuteen panostaminen.

• Mahdollisuus yhteisölliseen asumiseen ryhmän niin halutessa. Rakennuttajaryhmän tehdessä paljon yhteistyötä alusta asti naapurit tulevat vähintäänkin tutuksi ennen taloon muuttamista. Usein yhteisöllisyys näkyy myös ryhmärakennutettujen talojen arjessa: esim. jaetut tilat, yhteisruokailut, juhlat, tapahtumat, harrastukset jne. • Mahdollisuus valita naapurinsa ja muodostaa samanhenkisistä ihmisistä muodostuva naapurusto.

• Ryhmärakennuttaminen monipuolistaa asuntokantaa ja tuottaa ”asukkaidensa näköistä” elinympäristöä.

Ryhmärakennuttaminen tuo mukanaan merkittäviä etuja, mutta se ei ole aivan helppoa. Ryhmärakennuttamishankkeissa tulevat asukkaat ottavat kantaakseen kovan taloudellisen ja juridisen vastuun, toisin kuin rakennusliikevetoisissa hankkeissa, joissa kaupallinen rakennuttaja vastaa riskeistä. Mitä laajempi hanke, sitä vaativampi ja aikaa vievempi se on.

Oletko valmis kantamaan riskin rakennushankkeesta sekä käyttämään vapaa-aikaasi ja voimavarojasi asumisunelmasi toteuttamiseen? Oletko valmis jopa useita vuosia kestävään hankkeeseen? Pystytkö tekemään kompromisseja ja toimimaan yhteistyössä tulevien naapuriesi kanssa? J

SAGARAK

Sagarak Oy ryhmärakennuttamishankkeiden johtamiseen erikoistunut rakennuttajakonsulttiyritys. Perustamme ryhmärakennuttamishankkeita ja tarjoamme kokonaisvaltaisia projektinjohtopalveluita jo olemassa oleville ryhmille.

Sagarak Oy yhdistää omistajiensa Salla Korpelan ja Susanne Vatasen pitkän linjan kokemuksen ryhmärakennuttamisen eri rooleista. Meillä on Suomen asuntorakennuttamisen markkinoilla ainutlaatuisen syvällistä osaamista ryhmärakennuttamisen johtamisessa ja asuinyhteisön muodostamisessa.

Salla on modernin ryhmärakennuttamisen pioneeri. Hän on asukaslähtöisiä ryhmärakennushankkeita perustavan Koti Kaupungissa ry:n perustajajäsen ja hänen johdollaan Helsingin Jätkäsaareen rakennutettiin As Oy Helsingin Malta (valm. 2013). Salla on ammattimaisena konsulttina kätilöinyt ja johtanut useita erilaisia ryhmärakennuttamishankkeita. Hän on kirjoittanut aiheesta kaksi kirjaa ja on kysytty asiantuntija luennoimaan aiheesta. 

 Susannella on yli 20 vuoden kokemus rakennusalan eri tehtävistä. Hän on toiminut kiinteistökehitysyhtiössä projektijohtajana sekä uudis- että korjaushankkeissa. Susanne on johtanut sekä rivi- että kerrostalomuotoisia ryhmärakennuttamishankkeita Helsingissä ja Joensuussa.

Yhdessä me olemme Sagarak Oy. Saga tulee latinasta ja tarkoittaa viisasta naista, rak taas viittaa rakentamiseen.

Viisaat naiset rakennuttamassa – sitä me olemme!

IHMISET

salla korpela

VTM, ryhmärakennuttajakonsultti

Salla on modernin ryhmärakennuttamisen pioneeri. Hän on asukaslähtöisiä ryhmärakennuttamishankkeita perustavan Koti kaupungissa ry:n perustajajäsen ja hänen johdollaan Helsingin Jätkäsaareen rakennutettiin As Oy Helsingin Malta (valm. 2013). Salla on ammattimaisena konsulttina kätilöinyt ja johtanut useita erilaisia ryhmärakennuttamishankkeita.

susanne vatanen

DI, ryhmärakennuttajakonsultti

Susannella on yli 20 vuoden kokemus rakennusalan eri tehtävistä. Hän on toiminut kiinteistökehitysyhtiössä projektinjohtajana sekä uudis- että korjausrakentamishankkeissa Suomessa ja ulkomailla. Susanne on johtanut sekä pientalo- että kerrostalomuotoisia ryhmärakennuttamishankkeita Helsingissä ja Joensuussa.

LIITY POSTITUSLISTALLEMME!

Anna sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme tietoa rakennushankkeista ja tonttihausta.

OTA YHTEYTTÄ!